Auto wordt tientallen meters meegesleurd door vrachtwagen op A1

Een automobiliste heeft vrijdagochtend de schrik van haar leven gehad. De vrouw reed over de A1 van Apeldoorn richting Deventer, toen zij ter hoogte van afrit Deventer in botsing kwam met een vrachtwagen. De vrouw werd ruim 100 meter meegesleurd door de vrachtwagen. Wonder boven wonder raakte zij niet gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 10.15 uur tijdens het van rijstrook verwisselen. De vrouw kwam met haar auto dwars voor de vrachtwagen terecht en werd zo’n 120/150 meter door de vrachtwagen meegesleurd waarna de combinatie op de vluchtstrook tot stilstand kwam. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse maar de bestuurster bleek niet gewond te zijn geraakt. De schrik zit er flink in bij de automobiliste.

Zowel de vrachtwagen als auto liepen behoorlijke schade op. De auto is door een berger afgesleept.

Op het asfalt is een remspoor/sleepspoor te zien ruim 100 meter te zien.

De rechterrijstrook, een deel van de afrit (Deventer) werd vanwege het ongeluk afgesloten.

De politie heeft van beide partijen een verklaring opgenomen. Een inschattingsfout lijkt de toedracht van het ongeluk.