Zeer grote brand in Apeldoorn, asbest vrijgekomen

Een felle brand in twee loodsen aan de Veenhuizerweg in Apeldoorn zorgt er voor dat er op dit moment een zwarte rookpluim boven dat deel van de stad hangt. Vanwege gevaar voor de gezondheid is een NL-alert uitgegaan.

De eerste melding van de brand was even na vijf uur vanmiddag. Voor de bestrijding van het vuur zijn korpsen uit Apeldoorn en Twello opgeroepen.  Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland staan er twee loodsen in brand. Bewoners van de wijk Osseveld wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

‘In de rook zit naar alle waarschijnlijkheid asbest. Daarom nogmaals het advies om ramen en deuren te sluiten. En blijf weg uit de rook! Er staan nog veel mensen onder/in de rookpluim’, meldt de Veiligheidsregio via Twitter.

Omdat er veel kijkers op de brandmelding afkomen is de wijk rondom het incident afgesloten. De politie stuurt publiek nu weg. ,,Ga naar huis. Er komt asbest naar beneden’’, roept een agent die zelf een mondkapje draagt. Sommigen lijken zich daar weinig van aan te trekken en blijven met hun kinderen staan kijken, maar het merendeel geeft wel gehoor aan de oproep.