Brand in dak van evenementenhal in Klarenbeek

In een evenementenhal in Klarenbeek is zaterdagavond brand uitgebroken. Het vuur woedde op een lastige plek en was voor de brandweer moeilijk bereikbaar. De Klarenbeekseweg werd tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen mensen in de hal. Het vuur werd rond 19.00 uur ontdekt. Op de melding zijn drie brandweerwagens afgekomen. Een bluswagen uit Klarenbeek, tankwagen uit Brummen en een hoogwerker uit Deventer.

Die laatst werd opgeroepen, omdat de hoogwerker uit Apeldoorn nog bij een andere brand was ingezet.

Het vuur woedde op een lastige plek. Brandweerlieden konden er maar moeilijk bijkomen. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zat de vuurhaard in een ventilatieschacht boven een dubbel plafond onder het dak.

Dikke rookwalmen kwamen vanonder de dakplaten naar buiten. Brandweermannen moesten het ventilatiegat openmaken om bij de vuurhaard te komen. Via het gat waren de vlammen goed zichtbaar. Ook werden delen van de platen weggehaald. Inmiddels is het vuur geblust.

De brand trok veel bekijks. Veel mensen zijn de straat opgegaan om te zien wat er aan de hand was. Om het bluswerk zo goed en veilig mogelijk uit te kunnen voeren, was de Klarenbeekseweg (N789) afgesloten. De weg is weer toegankelijk voor het verkeer.