Scooterrijder zwaargewond bij ongeluk in Apeldoorn. Traumahelikopter geland.

Een scooterrijder is vanavond zwaargewond geraakt na een botsing met een fietser. Vanwege de ernst van het letsel is een mobiel medisch team door een traumahelikopter ingevlogen om hulp te verlenen. Ook de fietser raakte bij het ongeluk gewond.

Vier ambulances snelde zich rond 22.45 uur naar de plek van het ongeluk aan de Kayersdijk in Apeldoorn. Daar zijn een scooterrijder en een fietser op het fietspad met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Er is weliswaar verlichting aanwezig langs het pad, op sommige plekken is het aardig donker.

De man op de scooter raakte zwaargewond. Een traumahelikopter is opgeroepen en medische ondersteuning te verlenen. Die landde een paar honderd meter bij de ongevalslocatie vandaan op de carpoolplaats langs de A1. De scooterrijder is met hoofdletsel naar de traumahelikopter gebracht waar hij is gestabiliseerd. Uiteindelijk is de man met spoed door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De fietser raakte licht gewond en is nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie heeft bij hem een blaastest afgenomen.