Dode bij steekincident in AZC in Heemserveen; Verdachte aangehouden

Bij een steekincident in het AZC aan de Jachthuisweg in Heemserveen, in de buurt van Hardenberg, is zaterdagavond één persoon om het leven gekomen. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Het steekincident vond rond 23.15 uur plaats. Hulpdiensten waren snel ter plekke en verleende eerste hulp aan het slachtoffer. Deze overleed helaas aan zijn verwondingen. Agenten konden vrijwel direct een verdachte aanhouden. Deze is overgebracht naar politiebureau.

De recherche en de forensische opsporing doen onderzoek. De aanleiding van het steekincident is vooralsnog onduidelijk.

Op dit AZC, is het al twee keer eerder mis gegaan. De laatste keer was begin dit jaar. Toen raakte twee personen gewond. Een daarvan liep zware verwondingen op en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.