Verdachte steekpartij 11 jarige jongen op vrije voeten maar blijft wel verdachte.

De verdachte van de steekpartij op een 11 jarige jongen aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn is zaterdagavond vrijgelaten, wel blijft de man verdachte in de zaak aldus een woordvoerder van de politie.

Gisteravond ontstond er grote onrust in de flat waar zowel de 27 jarige verdachte woont en het 11 jarige slachtoffertje. De buurt vreest dat de man opnieuw voor problemen gaat zorgen. Gisteravond hebben onbekenden de ruiten van het appartement van de verdachte door gegooid. Meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse om de boel te bemiddelen.

Maar hoe zit dat precies?

Na aanhouding en verhoor mag de politie een verdachte maximaal drie dagen vasthouden. Dat heet inverzekeringstelling. Daarna volgt eventueel nog eens veertien dagen voorlopige hechtenis. Een besluit daarover neemt de officier van justitie. In dit geval ging de verdachte dus niet in voorlopige hechtenis.