Fietser ernstig gewond na ongeluk in Wilp; traumahelikopter landt langs snelweg A50

Een fietser is dinsdagmiddag op de Molenallee in Wilp ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur ter hoogte van de oversteekplaats. ‘De fietser stak zomaar over; aldus een getuige’. De hulpdiensten rukte massaal uit. Drie ambulances en een traumahelikopter werden gealarmeerd. Het slachtoffer werd ter plekke behandeld en onderzocht waarna zij richting de traumahelikopter zijn gereden. Deze was ondertussen geland langs de A50 bij Apeldoorn Noord.

De bestuurster van de auto was flink geschrokken, zij is door de politie meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De verkeersongevallen analyse van de politie kwam ter plaatse om sporenonderzoek te verrichten. Gedurende de hulpverlening en het onderzoek was de Molenallee vanaf de A1 richting Wilp volledig afgesloten.