Brand in dak van woning Reigersweg Apeldoorn

Apeldoorn – De brandweerlieden hadden het zondagavond lastig met het bestrijden van een dakbrand aan de Reigersweg in Apeldoorn. De brand die ontstaan zou zijn rondom het schoorsteenkanaal, zat onder de dakpannen. 

De brandweer werd rond 21.50 uur gealarmeerd nadat de brand was ontdekt door de bewoners. De brandweerlieden waren snel ter plaatse. Bij aankomst was er al sprake van forse rookontwikkeling en waren er kleine vlammetjes te zien rondom de schoorsteenpijp. Brandweerlieden gingen de woning binnen en bestreden het vuur. Ook een hoogwerker werd ingezet om vanaf buiten af te kunnen blussen. Ook konden de brandweerlieden met behulp van de hoogwerker, de dakpannen verwijderen om zo goed mogelijk bij de brandhaard te komen. 

Omdat de brandweerlieden lange tijd nodig hadden om het vuur te doven, werden de vrijwilligers opgeroepen om de kazerne te gaan herbezetten. 

De brandweerlieden hebben naast het verwijderen van de dakpannen ook delen van het plafond en dak moeten slopen en verwijderen om de brand goed uit te krijgen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk maar vermoedelijk is de brand ontstaan doordat de houten balken en het isolatiemateriaal te warm zijn geworden en zijn deze gaan schroeien.

De bewoners kwamen met de schrik vrij. Stichting Salvage is in kennis gesteld en gaat samen met de bewoners kijken of deze de nacht thuis of elders door moeten brengen. De Reigersweg was vanwege de inzet van de brandweer afgesloten tussen de 2e Wormenseweg en de Merellaan.